\uf1ad

Press releases (10/22/20) Oerlikon Balzers öppnar nytt center för teknisk support i Sverige.

Oerlikon Balzers öppnar nytt center för teknisk support i Sverige. Balzers, Liechtenstein, 22 oktober 2020 - Oerlikon Balzers, ledande leverantör av ytbehandling av verktyg och komponenter, har öppnat ett nytt center för teknisk support i Uppsala. Centrets fokus är förbättring av friktions- och nötningsegenskaper hos skärande och formande verktyg samt komponenter som används inom bland annat fordonsindustrin. Det nya Centret betjänar kunderna som ett informations- och konsultcenter, men det kommer också att användas vid utbildning av egen personal.

Oerlikon Balzers expertis har gjort företaget till en oumbärlig samarbetspartner vid exempelvis tillverkning av drivlinor till fordon. Bland annat så har tjänsten primeGear, som används för rekonditionering av högkvalitativa skärverktyg, visat sig kunna ge väsentligt sänkta tillverkningskostnader för kugghjulskomponenter samt bidragit till att spara på naturens resurser. Tjänsten primeGear introducerades via långvariga samarbeten inom forskning och utveckling med såväl företagspartners som viktiga kunder.

De nya lokalerna i Uppsala fungerar som ett globalt kompetenscenter, där skräddarsydda lösningar för behandling av ytor på olika verktyg etc kan utvecklas och optimeras ytterligare. I enlighet med Oerlikon Balzers strategi om att finnas så nära sin kunder som möjligt, har de ytbehandlingstjänster som erbjöds från den tidigare anläggningen i Uppsala (tidigare kallad Primateria) decentraliserats till individuella kundcentraler i Sverige. Detta steg tar Oerlikon Balzers ännu närmare sina svenska kunder och förbättrar på så vis de logistiska processerna samt sänker CO2-utsläppen genom att många transportsträckor försvinner.

Marc Desrayaud, Head of BU Balzers Industrial Solutions, säger: ”Det nya och globala centret för avancerad teknisk support har upprättats för att ytterligare utveckla processen för rekonditionering av skärverktyg i samarbete med våra affärspartners och kunder. Dessutom kan vår personal, världen över, på ett mer optimalt sätt utbildas inom de senaste teknikerna för ytbehandling av verktyg och komponenter. Genom att dessutom erbjuda primeGear-tjänsten globalt, via lokala kundcenter, så kommer vi ännu närmare våra kunder, vilket liksom i Sverige kommer att förbättra de logistiska processerna och sänka CO2-utsläppen”.

Vid det nya centret för teknisk support i Uppsala kan skräddarsydda lösningar för behandling av ytor optimeras ytterligare.

För mer information, kontakta:

Alessandra Doëll
Head of Communications, Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
alessandra.doell@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Tillbaka till översikten

Kontakta oss