\uf1ad

Press releases (06/11/19) Oerlikon Balzers inviger två beläggningscenter i Sverige

Oerlikon Balzers inviger två beläggningscenter i Sverige Balzers, Liechtenstein 11 Juni 2019 – Oerlikon Balzers, globalt ledande leverantör av ytbehandlingar, har öppnat två nya center i Sverige, det första i Eriksberg den 28 Maj och den andra i Köping följande dag. Med den här flytten eftersträvar Oerlikon Balzers sitt strateginitiativ att vara så nära sina kunder som möjligt, både för att korta ner sina leveranstider och förbättra sin service, och även för att minska sitt klimatavtryck genom minskat CO2 utsläpp.

Oerlikon Balzers Sveriges expertis har de senaste åren gjort dem till en ovärderlig partner i produktionen av drivlinor för kommersiella fordon. Deras nya närhet till sina affärspartners och kunder kommer att leda till en fördjupning av ett redan långvarigt förhållande inom forskning och utveckling, och höja det till nya nivåer. De två nya centrarna ger Oerlikon Balzers möjligheten att utöka urvalet av ytbehandlingar för skärande verktyg, samt erbjuda enastående för och efterbehandlingar.

Radikala förändringar sker inom fordonsindustrin, vilket är varför Oerlikon Balzers och dess samarbetspartners kontinuerligt arbetar för att forma framtiden genom att sätta en ny teknologisk standard inom tung fordonsindustri. Med det här menas ökad produktivitet och effektivitet, samt hållbar  och klimatneutral miljö.

Marc Desrayaud sa i sitt öppningstal att ”vår strategi att vara så nära våra kunder som möjligt leder till en win-win situation. Det ger oss möjligheten att vidare optimera vår service och support. Inte mindre viktigt är det faktum att vi bidrar till att skydda miljön, då våra processer är nästintill klimatneutrala. Våra nya center i Sverige är därmed exemplariska företag när det kommer till att kombinera moderna processer med miljöskydd”.

Jonas Lundberg, VD för Oerlikon Balzers Sverige, betonade i sitt tal: ”tack vare vår närhet till våra kunder påskyndar vi inte bara den logistiska processen, vi bidrar även till en CO2 neutral process. Produkterna behöver inte längre färdas hundratals kilometer med lastbil, utan kan istället förflyttas på ett miljövänligt sätt med eldrivna truckar. Det här tillåter oss att sänka det dagliga CO2 utsläppet från 75kg/dag till 0. Inom kort kommer vi även att sätta upp laddstationer för elbilar så att våra anställda och kunder kan nyttja dem i alla våra beläggningscenter. Våra säljare kommer även inom kort att utföra sina tjänsteresor i hybridbilar”.

Det nya centret i Eriksberg öppnade officiellt med klippning av det röda bandet

Det nya centret i Eriksberg öppnade officiellt med klippning av det röda bandet. Från vänster: Ville Saarinen (Operational Manager Nordics), Martin Bartsch (Head of Area Europe North-Centre), Marc Desrayaud (Head of Business Unit Balzers Industrial Solutions), Jonas Lundberg (Managing Director Nordics), Wolfgang J. Schmitz (Regional Executive Balzers Europe), Björn Lindahl (Production Manager) och Christoph Essig (Head of Marketing & Product Management Cutting Tools).

Invigningen av det nya centret i Köping

Invigningen av det nya centret i Köping. Från vänster: Jonas Lundberg (Managing Director Nordics), Andreas Runfors (Robot Technician), Johanna Immo (Operator), Therese Holm (Quality Expert), Thomas Holm (Supervisor), Björn Lindahl (Production Manager) och Wolfgang J. Schmitz (Regional Executive Balzers Europe).

För mer information vänligen kontakta:

Skandinavien
Magnus Andersson
Market Manager Nordics
T +46 35 202 05 99
magnus.andersson@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers/se

Weltweit
Alessandra Doëll
Head of Communications, Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
alessandra.doell@oerlikon.com
www.oerlikon.com/balzers

Tillbaka till översikten

Kontakta oss