Choose your country / language

BALORA PVD MCrAlY
BALORA PVD MCrAlY

För att förbättra gasturbinernas effektivitetsnivå höjs drifttemperaturerna ofta till 1200°C och högre. Beläggningarna som används i den heta delen måste klara dessa extrema förhållanden för att förhindra hetkorrosion och oxidation av komponenter, annars skulle ett systemfel uppstå - vilket resulterar i betydande ersättningskostnader.

Vanligtvis tillverkas MCrAlY-beläggningar med termisk sprutning och andra tekniker. Oerlikon Balzers har använt sin beprövade och avancerade PVD Arc-förångningsteknik för att göra standardiseringsprocessen för MCrAlY-beläggning effektivare och avsevärt förbättra beläggningsegenskaperna.

BALORA™ PVD MCrAlY erbjuder överlägsna egenskaper jämfört med konventionellt framställda MCrAlY-beläggningar: den har utmärkt substratvidhäftning och kan appliceras upp till en tjocklek av 100 mikrometer utan porositet. Viktigast av allt kan MCrAlY-kompositionen i kombination med den höga densiteten skräddarsys för att bilda den perfekta barriären mot oxidation på turbinblad och skovlar.

BALORA PVD MCrAlY
Beläggningsmaterial NiCrAlY (Ni, Ni/Co, Co)
Beläggningsteknik Arc
Beläggningens färg grå
Beläggningshårdhet HIT [GPa]* 7 - 11
Max. driftstemp. [°C]**** 1200
Processtemperatur [°C] 400 - 500
Nominell beläggningstjocklek [µm] 0,1 till > 100
Allmän kommentar Alla uppgifter är uppskattningar och beror på aktuell applikation, miljöförhållanden och testförhållande.
*Beläggningshårdhet HIT [GPa] Uppmätt med nano-intryck i enlighet med ISO 14577. Vid multilagerskikt har de enskilda lagren olika hårdhet.
****Max. driftstemp. [°C] Detta är ungefärliga värden. På grund av termodynamiska lagar finns det ett tryckberoende i applikationen.

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up