Choose your country / language

BALORA PVD MCrAlY
BALORA PVD MCrAlY

För att förbättra gasturbinernas effektivitetsnivå höjs drifttemperaturerna ofta till 1200°C och högre. Beläggningarna som används i den heta delen måste klara dessa extrema förhållanden för att förhindra hetkorrosion och oxidation av komponenter, annars skulle ett systemfel uppstå - vilket resulterar i betydande ersättningskostnader.

Vanligtvis tillverkas MCrAlY-beläggningar med termisk sprutning och andra tekniker. Oerlikon Balzers har använt sin beprövade och avancerade PVD Arc-förångningsteknik för att göra standardiseringsprocessen för MCrAlY-beläggning effektivare och avsevärt förbättra beläggningsegenskaperna.

BALORA™ PVD MCrAlY erbjuder överlägsna egenskaper jämfört med konventionellt framställda MCrAlY-beläggningar: den har utmärkt substratvidhäftning och kan appliceras upp till en tjocklek av 100 mikrometer utan porositet. Viktigast av allt kan MCrAlY-kompositionen i kombination med den höga densiteten skräddarsys för att bilda den perfekta barriären mot oxidation på turbinblad och skovlar.

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up