Choose your country / language

Tack vare mikrometerprecis och AlCrN-baserad BALIQ® ALCRONOS-beläggning bibehåller precisionsverktyg, som t.ex. gängformare, gängtappar och brotschar, utmärkt precision, och processtillförlitligheten förbättras.

BALIQ ALCRONOS coated taps and reamers
Reamers are required to produce high quality products and high quality surfaces
Outstanding surface quality and precision for thread formers and taps
Outstanding surface quality and precision for thread formers and taps
Revolutionary thread forming and tapping mastery

Det krävs högprecisionsverktyg för att kunna producera komponenter med högkvalitativa ytor. Dock försämras precisionen för nya verktyg med tiden. Tack vare mikrometerprecis och BALIQ® ALCRONOS bibehåller precisionsverktyg, som t.ex. gängformare, gängtappar och brotschar, utmärkt precision, och processtillförlitligheten förbättras.

Frekvensen för verktygsbyte minskar betydligt, även med svårbearbetade material som titan och rostfritt stål. Den revolutionerande släta beläggningen garanterar superba ytor och därmed en högklassig produktionskvalitet. Den AlCrN-baserade beläggningen har dessutom mycket lägre benägenhet för löseggsbildning.

  • Pålitlig bearbetningar
  • Minskade verktygskostnader
  • Precis och högpresterande beläggning
  • Nya tillverkningsalternativ
  • Överlägsen tillverkningskvalitet
  • Pålitlig mekanisk ytbehandling
  • Hög ytkvalitet
BALIQ ALCRONOS
Beläggningsmaterial AlCrN-based
Beläggningsteknik S3p
Beläggningens färg bright grey
Beläggningshårdhet HIT [GPa]* 37 +/-3
Max. driftstemp. [°C]**** 1100
Processtemperatur [°C] < 500
Allmän kommentar Alla uppgifter är uppskattningar och beror på aktuell applikation, miljöförhållanden och testförhållande.
*Beläggningshårdhet HIT [GPa] Uppmätt med nano-intryck i enlighet med ISO 14577. Vid multilagerskikt har de enskilda lagren olika hårdhet.
****Max. driftstemp. [°C] Detta är ungefärliga värden. På grund av termodynamiska lagar finns det ett tryckberoende i applikationen.

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up