Choose your country / language

Redo för höga belastningar tack vare en metalldopad WC/C-beläggning och en låg friktion som erhålls av det diamantliknande kolet.

BALINIT C coated
BALINIT C coated for bevel gear
BALINIT C coated for con rod
BALINIT C coated for roller bearings
BALINIT C

Tribologiska beläggningar används främst för att minska adhesiv förslitning vid exempelvis kallsvetsningar. En låg friktionskoefficient och goda glidegenskaper gör dem idealiska för applikationer med liten eller ingen smörjning.

BALINIT® C är en WC/C-baserad beläggning och är därmed en mix av metall och diamantliknande kol. Resultatet är en perfekt metod för att minska ytutmattning och tribooxidation. 

  • Minskar adhesivt slitage
  • Låg friktionskoefficient
  • Goda glidegenskaper

Dessa egenskaper är vad som gör BALINIT© C till den perfekta tribologiska beläggningen för växlar och kullager som utsätts för stor ytbelastning, för precisionskomponenter i förbränningsmotorer under hög belastning och för system utan smörjning (till exempel i renrum).

Andra tillämpningsområden omfattar stansning och formning (arbeten med låga eller inga mängder smörjmedel), formsprutning av plast (torrkörning av verktygsdelar i rörelse) och bearbetning av aluminiumplåt.

Eftersom den är biokompatibel och livsmedelsneutral är detta den idealiska beläggningen för medicinska instrument och för livsmedelshantering.

Feedback eller frågor? Kontakta oss!

keyboard_arrow_up