\uf1ad

BALIQ MICRO TISINOSEn beläggningsrevolution för mikrobearbetning av härdat stål upp till HRC 70

×
Långa verktygslivslängder, även under tuffa förhållanden
TiSiN-baserad beläggning med Oerlikon Balzers S3p™-teknik.

AlTiN/TiSiN-baserade BALIQ® MICRO TISINOS utgör ett komplement till den AlCrN-baserade produkten BALIQ® MICRO ALCRONOS och möjliggör mikrobearbetning av härdat stål med hårdhet mellan HRC 50 och 70. Exceptionellt slitstark även vid extrema användningstemperaturer och möjliggör en pålitlig tillverkning av även de finaste ytstrukturerna. Enastående ytkvalitet och problemfri spånavverkning ger en hög komponentkvalitet och eliminerar behovet av mekaniska efterbehandlingar som slipning eller kostsam polering.

Fördelar för er: lång verktygslivslängd, även under de svåraste förhållanden, en säker process och avsevärda kostnads- och tidsbesparingar.

 • Fördelar

  Fördelar

  Revolutionerande släta och felfria beläggningar med enastående vidhäftning

   

  Hög komponentkvalitet tack vare hög kvalitet på beläggningsytan och en problemfri spånavverkning utan mekanisk efterbehandling

  Väldigt precis beläggningstjocklek för mycket vassa eggar

   

  Det ultimata inom verktygsprecision

  AlTiN/TiSiN-baserade beläggningar har en enastående slitstyrka, även vid extrema driftstemperaturer som vid hårdbearbetning

   

  Väldigt hög termisk stabilitet och oxidationsbeständighet vilket ger ökad verktygslivslängd med betydligt färre verktygsbyten

 • Specifikationer

  Specifikationer

  BALIQ MICRO TISINOS
  Beläggningsmaterial AlTiSiN-based
  Beläggningens struktur S3p
  Beläggningens färg bronze
  Beläggningshårdhet HIT[GPa]* 38 +/-5
  Inre spänning [GPa]*** -3.1 +/-1
  Max. driftstemp. [°C]**** 1000
  Beläggningstemperatur [°C] < 500
  Allmän kommentar Alla uppgifter är uppskattningar och beror på aktuell applikation, miljöförhållanden och testförhållande.
  *Beläggningshårdhet HIT[GPa] Uppmätt med nano-intryck i enlighet med ISO 14577. Vid multilagerskikt har de enskilda lagren olika hårdhet.
  ***Inre spänning [GPa] Uppmätt med XRD och/eller böjmetoden (Stoney's ekvation). Den beräknade termiska spänningen har dragits subtraherats.
  ****Max. driftstemp. [°C] Detta är ungefärliga värden. På grund av termodynamiska lagar finns det ett tryckberoende i applikationen.
 • Nedladdningar
 • Prestanda
Kontakta oss