\uf1ad
×
×
×

BALINIT CHård som metall - smörjande som kol

×
BALINIT C -beläggning för kugghjul
BALINIT C-beläggning för vevstakar
BALINIT C-beläggning för kullager

Tribologiska beläggningar används främst för att minska adhesiv förslitning vid exempelvis kallsvetsningar. En låg friktionskoefficient och goda glidegenskaper gör dem idealiska för applikationer med liten eller ingen smörjning.

BALINIT® C är en WC/C-baserad beläggning och är därmed en mix av metall och diamantliknande kol. Resultatet är en perfekt metod för att minska ytutmattning och tribooxidation. 

 • Specifikationer

  Specifikationer

  *Hårdheten kan anpassas till applikationen

  BALINIT C
  Beläggningsmaterial a-C:H:Me (WC/C)
  Beläggningens struktur Sputter
  Beläggningens färg antracit
  Beläggningshårdhet HIT[GPa]* 10 - 15
  Friktionskoefficient (torr) vs. stål** 0.1 - 0.2
  Max. driftstemp. [°C]**** 300
  Beläggningstemperatur [°C] < 250
  Allmän kommentar Alla uppgifter är uppskattningar och beror på aktuell applikation, miljöförhållanden och testförhållande.
  *Beläggningshårdhet HIT[GPa] Uppmätt med nano-intryck i enlighet med ISO 14577. Vid multilagerskikt har de enskilda lagren olika hårdhet.
  **Friktionskoefficient (torr) vs. stål Fastställt genom pinne-skiva test med en stålkula, i enlighet med ASTM G99. Under inkörningsperioden kan angivna värden överskridas.
  ****Max. driftstemp. [°C] Detta är ungefärliga värden. På grund av termodynamiska lagar finns det ett tryckberoende i applikationen.
 • Nedladdningar
 • Applikation

  Rekommenderad applikation

  Dessa egenskaper är vad som gör BALINIT© C till den perfekta tribologiska beläggningen för växlar och kullager som utsätts för stor ytbelastning, för precisionskomponenter i förbränningsmotorer under hög belastning och för system utan smörjning (till exempel i renrum).

  Andra tillämpningsområden omfattar stansning och formning (arbeten med låga eller inga mängder smörjmedel), formsprutning av plast (torrkörning av verktygsdelar i rörelse) och bearbetning av aluminiumplåt.

  Eftersom den är biokompatibel och livsmedelsneutral är detta den idealiska beläggningen för medicinska instrument och för livsmedelshantering.

  Verktygsapplikationer

  • Plastics processing Plastics processing

   The benchmark for injection moulding and extrusion

   Details

  Komponentapplikationer

 • Alternativa produkter

  Alternativa produkter

  • BALINIT DLC
   BALINIT DLC

   Extremt hårt och nötbeständigt diamantliknande kolbeläggning.

   Details
Kontakta oss