\uf1ad
×
×
×

BALINIT CNINär släthet och densitet är ett måste.

×
BALINIT CNI-beläggning för ventil

BALINIT CNI är en väldigt slät sputtrad kromnitridbeläggning (CrN). Det är ett väldigt formbart material med hög oxidationsbeständighet. Detta är den beläggning som kan tillverkas i den högre tjockleken (upp till 50 µm). Används framförallt för glidandepplikationer med höga temperaturer som avgasventiler och kolvringar för motorer. Släthet, seghet och slitstyrka gör också BALINIT CNI till ett kraftfullt alternativ till hårdkrom för styrningar till textilfibrer.

 • Specifikationer

  Specifikationer

  BALINIT CNI
  Beläggningsmaterial CrN
  Beläggningens struktur Sputter
  Beläggningens färg silvergrå
  Beläggningshårdhet HIT[GPa]* 18 +/-3
  Friktionskoefficient (torr) vs. stål** ~0.5
  Max. driftstemp. [°C]**** 700
  Beläggningstemperatur [°C] < 250
  Allmän kommentar Alla uppgifter är uppskattningar och beror på aktuell applikation, miljöförhållanden och testförhållande.
  *Beläggningshårdhet HIT[GPa] Uppmätt med nano-intryck i enlighet med ISO 14577. Vid multilagerskikt har de enskilda lagren olika hårdhet.
  **Friktionskoefficient (torr) vs. stål Fastställt genom pinne-skiva test med en stålkula, i enlighet med ASTM G99. Under inkörningsperioden kan angivna värden överskridas.
  ****Max. driftstemp. [°C] Detta är ungefärliga värden. På grund av termodynamiska lagar finns det ett tryckberoende i applikationen.
 • Nedladdningar
 • Applikation

  Rekommenderad applikation

  BALINIT® CNI är den beläggning som passar bäst för applikationer med höga temperaturer som avgasventiler och kolvringar. Detta tack vare beläggningens höga korrosionsmotstånd och på grund av att den kan framställas med högre skikttjocklek. Det är också det naturliga valet för styrningar till textilfibrer på grund av dess släthet och slitstyrka. Det tredje stora tillämpningsområdet är livsmedels- och förpackningsindustrin, tack vare att den är godkänd för livsmedel och är biokompatibel.

  Komponentapplikationer

 • Alternativa produkter

  Alternativa produkter

  • BALINIT D
   BALINIT D

   Betydligt hårdare med oförminskad korrosionsmotstånd

   Details
  • BALINIT CROMA / CROMA PLUS
   BALINIT CROMA / CROMA PLUS

   Med BALINIT CROMA håller ni er plastbearbetning i toppform även med stora komponenter.

   Details
Kontakta oss