\uf1ad

BALINIT ANitrura de titan încă de la început - Prima acoperire PVD de protecție împotriva uzurii, utilizată la nivel mondial

×
Acoperire BALINIT A
Tarod acoperit cu BALINIT A
Este o acoperire sigură pentru aplicații în industria alimentară și este utilizată deseori pentru instrumente medicale
Efect decorativ de culoare galben-auriu

Totul a început cu nitrura de titan. BALINIT® A continuă să fie o acoperire adaptabilă de protecție împotriva uzurii, care oferă o reducere eficientă a uzurii abrazive și de aderență, în diverse aplicații.

Este aplicată, de asemenea, pentru efectul său decorativ, ca indicator de uzură, sau este utilizată pentru aplicații speciale, precum acoperirea BALINIT® A ARCTIC la temperaturi joase, de până la 200 °C.

Versiunile inițiale experimentale din anul 1977 ale sculelor de formare acoperite cu TiN au avut un succes foarte mare: durata de viața a sculelor a fost crescută de 4 ori. Un an mai târziu, pe data de 1 septembrie 1978, s-a dat startul oficial pentru dezvoltarea și comercializarea acoperirilor dure PVD pentru scule.

 • Specificații

  Specificații

  BALINIT A
  Materialul acoperirii TiN
  Culoarea acoperirii galben-auriu
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* 30 +/- 3
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0,6
  Temp. max. de operare [°C]**** 600
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  Aplicații ale sculelor

  • Cutting Cutting

   Oerlikon Balzers drives your cutting tools forward

   Details
  • Plastics processing Plastics processing

   The benchmark for injection moulding and extrusion

   Details

  Aplicații ale componentelor

 • Informații suplimentare

  Informații suplimentare

  Link-uri aferente:
Contactați-ne