\uf1ad

BALINIT CDur precum un metal, neted precum carbonul

×
Acoperire BALINIT C
Acoperire BALINIT C pentru angrenaje conice
Acoperire BALINIT C pentru biele
Acoperire BALINIT C pentru rulmenți cu role

Acoperirile tribologice sunt utilizate în principal pentru a reduce uzura de aderență, fiind asociate cu blocarea sau sudarea la rece. Coeficientul mic de frecare și proprietățile bune de alunecare le fac ideale pentru funcționarea cu lubrifiere scăzută, chiar și pentru funcționarea în mediu uscat.

BALINIT® C este o acoperire pe bază de WC/C și un amestec de metal și carbon cu caracteristici asemănătoare diamantului. Rezultatul este modul ideal de a reduce uzura suprafeței prin oboseală mecanică și oxidarea tribologică.

 • Specificații

  Specificații

  *Duritatea poate fi adaptată în funcție de aplicație

  BALINIT C
  Materialul acoperirii a-C:H:Me (WC/C)
  Structura acoperirii Sputter
  Culoarea acoperirii antracit
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* 10 - 15
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
  Temp. max. de operare [°C]**** 300
  Temperatură de acoperire [°C] < 250
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Descărcări
 • Performanță
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  Aceste calități fac din BALINIT© C acoperirea tribologică perfectă pentru roți dințate și rulmenți cu bile, cu niveluri de presiune mare pe suprafață, componente de precizie ale motorului cu ardere internă supuse unor solicitări mari și sisteme fără lubrifianți (de exemplu, camere cu atmosferă controlată).

  Alte aplicații includ perforarea și deformarea (prelucrare cu o cantitate mică de lubrifiant sau prelucrare în mediu uscat), turnare prin injecție a materialelor plastice (funcționarea în mediu uscat a componentelor uneltei mobile) și tăierea foilor din aluminiu

  Fiind biocompatibil și neutru pentru produsele din industria alimentară, este ideal în special pentru acoperirea instrumentelor medicale și industria alimentară.

  Aplicații ale sculelor

  • Plastics processing Plastics processing

   The benchmark for injection moulding and extrusion

   Details

  Aplicații ale componentelor

Contactați-ne