\uf1ad

BALINIT NALUBIAAcoperire ta-C fără adaos de hidrogen, cu duritate și ductilitate sporite

×
BALINIT NALUBIA acoperit
BALINIT NALUBIA acoperire pentru garnituri mecanice pentru pompe

Garniturile mecanice, de exemplu din pompe și compresoare, utilizează ceramică ranforsată cu carbură de siliciu ca și material pentru garnitura inelară de etanșare. Acestea sunt expuse unor condiții tribologice extreme de-a lungul unei perioade de timp îndelungate, fapt care duce la defectarea dispozitivului. Pentru ca aceste dispozitive să funcționeze în mod fiabil pentru mai mult timp, este crucială prevenirea supraîncălzirii acestor componente din cauza forțelor de operare puternice și a vitezelor de alunecare ridicate. BALINIT® NALUBIA asigură temperaturi de operare reduse mulțumită coeficientului său excelent de funcționare uscată.

BALINIT® NALUBIA este excepțional de dură și are un coeficient de fricțiune foarte redus. Poate fi utilizată pentru aplicații în care componentele sunt expuse căldurii extreme generate de fricțiune ridicată. Datorită temperaturii de acoperire reduse (< 100 °C) acoperirea poate fi aplicată până și componentelor fabricate din materiale sensibile la căldură, precum oțelurile cu revenire joasă și aliajele din aluminiu.

Sunteți interesați de o acoperire durabilă cu forțe de operare reduse pentru discuri ceramice de etanșare din robineți, supape pneumatice, axe ceramice și rulmenți pentru pompe? 
BALINIT® MILUBIA

 • Avantaje

  Avantaje

  BALINIT® NALUBIA – proiectată specific pentru cerințele componentelor:

  • Duritatea acoperirii nanostructurii 40-50 HIT(GPa)
  • Se potrivește perfect pentru garniturile mecanice din pompe și compresoare
  • Forța de operare constant redusă extinde semnificativ durata de viață a unei componente
  • Fricțiunea redusă, chiar și în condiții de lubrifiere deficitară sau de funcționare uscată, menține temperatura de operare a componentelor pompei și ale compresorului redusă
  • Menține starea de funcționare a componentelor chiar și în condiții de lubrifiere deficitară
  • Temperatura redusă de acoperire (< 100 °C) permite acoperirea materialelor sensibile la căldură
 • Specificații

  Specificații

  BALINIT NALUBIA
  Materialul acoperirii ta-C
  Structura acoperirii Filtered Arc
  Culoarea acoperirii negru
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* > 40
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0.1
  Temp. max. de operare [°C]**** 450
  Temperatură de acoperire [°C] < 100
  Grosimea specifică a acoperirii [µm] 1 - 5
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Descărcări
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  Aplicații ale componentelor

Contactați-ne