\uf1ad

BALINIT CNIAtunci când netezimea și densitatea sunt cele mai importante.

×
Acoperire BALINIT CNI
Acoperire BALINIT CNI pentru supape
Acoperire BALINIT CNI pentru segmenții pistoanelor

BALINIT CNI este o acoperire foarte netedă cu nitrură de crom depusă prin sputtering (CrN). Este foarte ductilă și are rezistență mare la oxidare. Aceasta este acoperirea care se poate realiza în cele mai mari grosimi (până la 50 µm). Este utilizată în principal pentru aplicații de glisare la temperaturi mari, precum sistemele de distribuție cu supape și segmenți pentru pistoane. Netezimea, ductilitatea și rezistența la uzură fac din BALINIT CNI o alternativă puternică a placării cu crom dur a elementele de ghidare pentru fibre textile.

 • Specificații

  Specificații

  BALINIT CNI
  Materialul acoperirii CrN
  Structura acoperirii Sputter
  Culoarea acoperirii gri-argintiu
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* 18 +/-3
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** ~0,5
  Temp. max. de operare [°C]**** 700
  Temperatură de acoperire [°C] < 250
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Descărcări
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  BALINIT® CNI este o acoperire pentru aplicații la temperaturi mari, de exemplu, pentru supapele de evacuare ale motorului și segmenții pistoanelor, datorită rezistenței mari la oxidare și datorită faptului că se poate realiza în grosimi de până la 50 um. Este de asemenea acoperirea preferată pentru elementele de ghidare ale fibrelor textile, datorită netezimii sale și rezistenței la uzură. Această acoperire se utilizează și pentru industria alimentară și industria de ambalare, datorită acoperirii de culoare gri-argintiu precum și a compatibilității pentru produse alimentare și a biocompatibilității sale aprobate.

  Aplicații ale componentelor

Contactați-ne