\uf1ad
×
×
×
×

BALIFOR TSoluția ta-C pentru medii cu temperatură înaltă în industria autovehiculelor

×
Automobile

În unele aplicații, acoperirile BALINIT® DLC (en. Diamond-Like-Carbon - rom. carbon asemănător diamantului) pot să își atingă limitele referitor la temperaturile lor de operare care depășesc 350° C, funcționând fără lubrifiant în mod intermitent și datorită incompatibilității lor cu aditivii agresivi (ca de exemplu,
MoDTC cu concentrație înaltă). Acolo unde BALINIT® DLC nu poate îndeplini cerințele, acoperirea ta-C de la Oerlikon Balzers, BALIFOR™ T, este soluția.

 • Avantaje

  Avantaje

  Stabilind standardele în tehnologia acoperirilor de decenii, Oerlikon Balzers a furnizat acoperiri ta-C cu un proces de evaporare prin arc electric cu înaltă energie, de ani de zile, introducându-le acum pe piața auto într-o soluție combinată care include pre-tratament și post-tratament. Acest „pachet” include Procesul Post-tratament cu Presiune de Contact Controlată, personalizat în mod explicit de Oerlikon Balzers, furnizând astfel rezultate fiabile în mod constant.

  BALIFOR™ T oferă caracteristicile de diferențiere pentru:

  • Aplicații cu temperatură mare (în funcție de presiune)
  • Aplicații cu lubrifiere redusă pentru perioade mai lungi de timp
  • Medii cu aditivi agresivi
 • Specificații

  Specificații

  BALIFOR T
  Materialul acoperirii ta-C
  Structura acoperirii Arc
  Culoarea acoperirii negru
  Duritatea acoperirii HIT[GPa]* > 40
  Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel** 0,1 - 0,2
  Temp. max. de operare [°C]**** 450
  Grosimea specifică a acoperirii [µm] 1 - 2
  Observații generale Toate informațiile oferite sunt valori aproximative care depind de condițiile de aplicare, de mediu și de testare.
  *Duritatea acoperirii HIT[GPa] Măsurători realizate cu ajutorul nanoamprentelor, în conformitate cu ISO 14577. Pentru multistraturi, duritatea straturilor diferite variază.
  **Coeficient de frecare (mediu uscat) vs. oțel Determinate pe baza unui test, în condiții de determinare în mediu uscat, cu ajutorul unei bile de oțel în conformitate cu ASTM G99. În timpul efectuării testului, valorile oferite pot fi depășite.
  ****Temp. max. de operare [°C] Acestea sunt valori aproximative în afara intervalului. Din cauza legilor termodinamice există o dependență a presiunii în aplicare.
 • Descărcări
 • Aplicație

  Aplicații recomandate

  Aplicații ale componentelor

 • Produse alternative

  Produse alternative

  • BALINIT DLC STAR
   BALINIT DLC STAR

   Diamond-like carbon (DLC) acoperire cu aranjament tribologic superior (STAR).

   Details
  • BALIFOR M
   BALIFOR M

   Noua acoperire cu nitrură de molibden pentru industria autovehiculelor

   Details
Contactați-ne