Choose your country / language

A bevonat fokozza a teherviselő képességet, biztosítja a szükséges felületi keménységet, valamint jelentősen fokozza a felvitt tribológiai szénbevonat ellenálló képességét, továbbá kiválóan alkalmas olyan lágyabb hordozókhoz is, mint a rozsdamentes acél és a titán.

A maximális rugalmasságot biztosító, ideális bevonat nagymértékben függ az alkalmazott hordozóanyagtól is. A rozsdamentes acélhoz, titánhoz és hasonló lágyabb, illetve folyamatos behatásoknak kitett hordozókhoz kifejlesztett BALIQ® CARBOS STAR a rendkívüli terhelések elviselésére egy további króm-nitrid-alapú réteget is tartalmaz.

Ez a módosított bevonat fokozza a teherviselő képességet, biztosítja a szükséges felületi keménységet, valamint jelentősen fokozza a felvitt tribológiai szénbevonat ellenálló képességét. A BALIQ® CARBOS STAR kiemelkedő tribológiai paramétereket kínál, ezért ideális a rendkívül nagy terhelésnek kitett alkatrészekhez.

A nagy súrlódás és kopás a legnagyobb kihívást jelenti például a versenyautók motorjában. Amikor az autóversenyzők a maximális teljesítményre törekszenek, akkor az olyan kritikus alkatrészeknek, mint a dugattyúcsapszeg, vezérműtengely és szelephimba a rendkívüli terhelés miatt maximális teljesítményt kell nyújtaniuk.

BALIQ CARBOS STAR
Bevonat anyaga CrN / a-C
Bevonatolási technológia S3p
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* 30–40
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.1 - 0.2
Belső feszültség [GPa]*** 0.1 - 0.2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 350
Eljárás hőmérséklete <200
Tipikus bevonat vastagság [µm] 2,5–4
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up