Choose your country / language

A csapok és pneumatikus szelepek kerámia tömítőtárcsáinak, a kerámiatengelyeknek és szivattyúcsapágyaknak, valamint a hasonló alkatrészeknek hosszú időn keresztül kell ellenállniuk rendkívüli tribológiai feltételeknek. Az ilyen eszközök tartósan megbízható működéséhez elengedhetetlen, hogy alkatrészeit védjük a nagy erőhatások és magas hőmérséklet okozta kopás ellen. A BALINIT® MILUBIA TaC-strukturált hidrogénmentes, kemény szénbevonat még száraz üzemnél is eleget tesz ezeknek a követelményeknek, amikor más bevonatok már elérik teljesítőképességük határát.

BALINIT MILUBIA coated
BALINIT MILUBIA coating for rotary pumps
BALINIT MILUBIA

A csapok és pneumatikus szelepek kerámia tömítőtárcsáinak, a kerámiatengelyeknek és szivattyúcsapágyaknak, valamint a hasonló alkatrészeknek hosszú időn keresztül kell ellenállniuk rendkívüli üzemi erőhatásoknak. Az ilyen eszközök tartósan megbízható működéséhez elengedhetetlen, hogy alkatrészeit védjük a nagy erőhatások és magas hőmérséklet okozta kopás ellen. A BALINIT® MILUBIA TaC-strukturált hidrogénmentes, kemény szénbevonat még száraz üzemnél is eleget tesz ezeknek a követelményeknek, amikor más bevonatok már elérik teljesítőképességük határát.

A BALINIT® MILUBIA rendkívüli keménységű és alacsony súrlódási együtthatójú. Az alacsony (<100 °C) bevonatolási hőmérsékletnek köszönhetően olyan nem hőálló anyagú alkatrészek is kezelhetők, mint alacsony hőmérsékleten kezelt acél, alumíniumötvözet vagy akár műanyag.

BALINIT MILUBIA
Bevonat anyaga TaC
Bevonatolási technológia Filtered Arc
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* 35-50
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.1 - 0.2
Belső feszültség [GPa]*** 0.1 - 0.2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 450
Eljárás hőmérséklete <100
Tipikus bevonat vastagság [µm] 0.5 – 2
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up