Choose your country / language

Ideális bevonat nemvas fémeket megmunkáló, fröccsöntő és műanyag-feldolgozó szerszámokhoz

A BALINIT® HARD CARBON nemvas fémek megmunkálásánál használatos. A bevonat vékony, sima és nagy keménységű, így ideális alumíniumötvözetek, valamint más nemvas fémek, például réz, ezüst, arany, GFRP, CFRP és szerves anyagok megmunkálásánál.

A jármű- és repülőgépipar szerszámgyártói és végfelhasználói, a fröccsöntő vállalkozók és formagyártók egyaránt számos előnyét élvezhetik a terméknek:

  • Nagy hőstabilitás
  • Élesebb forgácsolóélek mint a gyémántbevonatnál
  • Kiemelkedő kopásállóság
  • Kiváló tribológiai tulajdonságok
  • Biokompatibilitás
BALINIT HARD CARBON
Bevonat anyaga ta-C
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe szivárványos fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* 50-60
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.1-0.2
Belső feszültség [GPa]*** 0.1-0.2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 500
Eljárás hőmérséklete < 150
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up