Choose your country / language

A nagy hőstabilitású TiAlN bevonat ideális megoldás nagy igénybevételű, precíziós alkatrészek és nagy léptékű fémalakító műveletek esetén.

BALINIT FUTURA NANO
BALINIT FUTURA NANO
BALINIT FUTURA NANO

A BALINIT® FUTURA NANO nagy keménysége és szívóssága egyedülálló védelmet biztosít abrazív kopás és kimosódás ellen, ezért nagy igénybevételű precíziós alkatrészekhez még magas hőmérséklet esetén is ideális megoldás.  Ez fontos előny műanyagfröccsöntő, HSS és keményfény szerszámok esetében is.

A titán-alumínium-nitrid (TiAlN) struktúra optimális magas keménység – maradó nyomófeszültség arányt eredményez. Ez kiváló paramétereket eredményez különösen a nagy igénybevételű alkatrészek és fémalakító szerszámok esetén.

Hőérzékeny alkatrészeknél ajánljuk a mindössze 200 °C bevonatolási hőmérsékletű BALINIT® FUTURA NANO ARCTIC bevonatot.

BALINIT FUTURA NANO
Bevonat anyaga TiAlN
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe ibolyakékesszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 33 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0.6
Belső feszültség [GPa]*** ~0.6
Max. üzemi hőm. [°C]**** 900
Eljárás hőmérséklete 500
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up