Choose your country / language

Dental implants using fixed dental prostheses face increasingly strict quality requirements.

BALIMED TICANA abutment
BALIMED TICANA abutment
BALIMED TICANA abutment

A fogászati implantátumokkal szemben egyre szigorúbbak a követelmények:

  • A biokompatibilis, nagy kopásállóságú bevonatokkal rendelkező implantátum felépítmények a mai fogászati technológiák szerves részei
  • A fogászati eszközöknek rendkívül sima, kemény, kémiailag stabil és autóklávozható bevonatokra van szüksége
  • A színkódokkal ellátott eszközöknek köszönhetően a fogászok és sebészek könnyebben azonosíthatják őket a beavatkozások közben

Az Oerlikon Balzers innovatív BALIMED TICANA bevonata nemcsak megfelel ezeknek a szigorú követelményeknek, hanem az ínnyel megegyező színe van, amelynek köszönhetően diszkrét és esztétikus miközben biztosítják az elvárt felhasználói tulajdonságokat a fogászati implantátumoknak. A minimális abrázió és kopás stabil rögzítést és hosszabb élettartamot biztosít.

BALIMED TICANA
Bevonat anyaga TiCN
Bevonatolási technológia S3p
Bevonat színe Rózsaszín
Bevonat keménység HIT [GPa]* ≥ 35
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~ 0.6
Belső feszültség [GPa]*** ~ 0.6
Eljárás hőmérséklete < 400
Tipikus bevonat vastagság [µm] 1.5 - 3
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up