\uf1ad

BALINIT DLC STARTöbbfunkciós bevonat kiemelkedő tribológiai tulajdonságokkal (Superior Tribological Arrangement – STAR).

×
BALINIT DLC STAR bevonat
BALINIT DLC STAR bevonat dízelinjektorhoz
BALINIT DLC STAR bevonat patrontokmányhoz

A BALINIT® DLC STAR egy fokozott teherviselő képességű módosított gyémántszerű szénbevonat. Kemény és ellenálló fémalapú (króm-nitrid) rétege biztosítja a szükséges felületi keménységet és fokozza a felvitt tribológiai szénbevonat rugalmasságát. A BALINIT DLC STAR még nagyobb tribológiai teljesítményű, mint a BALINIT C, BALINIT C STAR és a BALINIT DLC. Ezt a bevonatot tehát a dízelbefecskendezéses rendszerek és motorok legnagyobb terhelésű alkatrészeinél alkalmazzák.

 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  BALINIT DLC STAR
  Bevonat anyaga CrN + a-C:H
  Bevonat színe fekete
  Mikrokeménység HIT (GPa)* ~15-25
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
  Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
  ****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
 • Letöltések
 • Alkalmazás

  Javaslat alkalmazás

  Ezek a tulajdonságok főként a lágy, például alumínium vagy réz alapanyagú motoralkatrészek, szivattyúk, kompresszorok és egyéb nagy igénybevételű alkatrészek esetén lényegesek. A hibátlan felületek talán elsősorban a textilipari berendezéseknél fontosak.

  Szerszámalkalmazások

  • Hidegalakítás Hidegalakítás

   BALINIT® és BALITHERM® kezeléssel a szerszámok tovább formában maradnak

   Details

  Alkatrész alkalmazások

Kapcsolat