\uf1ad

BALINIT CFém keménységű – szén simaságú

×
BALINIT C bevonat
BALINIT C bevonat kúpkerékhez
BALINIT C bevonat hajtókarhoz
BALINIT C bevonat görgőscsapágyhoz

A tribológiai bevonatokat főként a berágódást, a hideg felhegesedést és a hasonló sérüléseket okozó adhéziós kopás csökkentésére alkalmazzák. Kis súrlódási együtthatója és jó siklóképessége miatt ideális kis kenésű vagy akár szárazon futó alkalmazásokhoz.

A

BALINIT® C egy WC/C-alapú bevonat, tehát fém és gyémántszerű szén keveréke alkotja. Segítségével ideálisan csökkenthető a felületkifáradás és a tribooxidáció.

 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  *A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható

  BALINIT C
  Bevonat anyaga a-C:H:Me (WC/C)
  Bevonat színe antracit
  Mikrokeménység HIT (GPa)* 8–12 / 12–15
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
  Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
  ****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
 • Letöltések
 • Teljesítmény
 • Alkalmazás

  Javaslat alkalmazás

  Tulajdonságai miatt a BALINIT© C tökéletes tribológiai bevonat olyan alkalmazásokhoz, mint a nagy felületi nyomásnak kitett fogaskerekek és golyóscsapágyak, a belső égésű motorok precíziós alkatrészei és a kenés nélküli rendszerek (például úgynevezett tisztahelyiségekben).

  További alkalmazási területe a lyukasztás és hidegalakítás (enyhén kent vagy száraz), a műanyagfröccsöntés (szárazon érintkező mozgó alkatrészek) és az alumíniumlemezek trimmelése.

  Biokompatibilis és élelmiszer-iparilag semleges, így az orvosi és élelmiszer-feldolgozási eszközök ideális bevonata.

  Szerszámalkalmazások

  • Műanyaggyártás Műanyaggyártás

   Etalon a fröccsöntésben és extrudálásban

   Details

  Alkatrész alkalmazások

Kapcsolat