\uf1ad

BALINIT C STARTökéletes a nagy mechanikai igénybevételű lágy alapanyagokhoz és alkatrészekhez.

×
FDA-engedélyes élelmiszeripari bevonat.

BALINIT® C STAR ideális lágy alapanyag esetében. Kemény és szívós króm-nitrid-alapú fémrétege garantálja az optimális felületkeménységet és tartást (teherviselő képességet) a rá kerülő szénbevonathoz (WC/C).

A WC/C bevonat kiemelkedő adhéziós kopás elleni védelmet biztosít, míg alacsony súrlódási együtthatója csökkenti a felületkifáradás és tribooxidáció veszélyét. A kompakt króm-nitrid réteg az alkatrész korrózióállóságát is fokozza.

Az eredmény egy egyenletes minőségű és tapadású kifogástalan, homogén bevonat.

Tulajdonságai a bevonatot ideálissá teszik lágy, például titán, színesfém vagy rozsdamentes acél bázisanyagú alkatrészek, nagy felületi nyomás, siklócsapágyak és hajtókerekek megmunkálásakor. A BALINIT® C STAR ugyanakkor ideális tisztaszobabeli kenés nélküli rendszerekhez, valamint FDA-engedélye alapján élelmiszeripari alkalmazásra.

 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  BALINIT C STAR
  Bevonat anyaga CrN + a-C:H:Me (WC/C)
  Bevonat színe antracit
  Mikrokeménység HIT (GPa)* 8–12 / 12–15
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
  Max. üzemi hőm. [°C]**** 300
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
  ****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
 • Letöltések
 • Alkalmazás

  Javaslat alkalmazás

  • Lágy (például titán, nem vas fémek vagy rozsdamentes acél) alapanyagú alkatrészekhez
  • Nagy felületi nyomásra
  • Siklócsapágyakhoz
  • A BALINIT C bevonathoz hasonló, de nagyobb a tribológiai terhelhetősége. A DLC bevonat könnyen alkalmazható alternatívája.
  • Élelmiszer-feldolgozás

  Szerszámalkalmazások

  • Műanyaggyártás Műanyaggyártás

   Etalon a fröccsöntésben és extrudálásban

   Details
Kapcsolat