\uf1ad

BALINIT CNIAmikor alapkövetelmény a sima és tömör struktúra.

×
BALINIT CNI bevonat
BALINIT CNI bevonat szelephez
BALINIT CNI bevonat dugattyúgyűrűhöz

A BALINIT CNI egy nagyon sima króm-nitrid (CrN) bevonat. Igen képlékeny és nagy oxidációállóságú. Ez a bevonattípus készíthető el a legnagyobb (akár 50 μm) vastagságban. Főként olyan magas hőmérsékletű sikló alkalmazásokhoz használatos mint a motor kipufogószelepe és dugattyúgyűrűje. Simasága, rugalmassága és kopásállósága miatt a BALINIT CNI a textilszálvezető elemek kemény krómozásának is erős alternatívája.

 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  BALINIT CNI
  Bevonat anyaga CrN
  Bevonat színe ezüstszürke
  Mikrokeménység HIT (GPa)* 18 ±3
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0,5
  Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
  ****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
 • Letöltések
 • Alkalmazás

  Javaslat alkalmazás

  Nagy oxidációállósága és az elérhető akár 50 μm vastagsága miatt

  BALINIT® CNI bevonatot érdemes választani olyan magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz, mint kipufogószelep és dugattyúgyűrű. Simasága és kopásállósága miatt ez a javasolt bevonat továbbá a textilszálvezető elemek számára. Ezüstszürke színe, valamint élelmiszeripari és biokompatibilitási tanúsítványa miatt harmadik legfőbb alkalmazási területe az élelmiszer-feldolgozás és -csomagolás.

  Alkatrész alkalmazások

Kapcsolat