\uf1ad

BALIMED CHosszú működési teljesítmény - szárazon futó alkalmazások esetén is

×
Fogorvosi csavarok
Minimálinvazív sebészeti (MIS) eszközök
Csontfűrészek

A gyógyászati eszközök – például fogorvosi szerszámok olyan meghajtási alkatrészei, mint fogaskerék vagy csapágy – napi szintű mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Kis súrlódási együtthatója és jó siklóképessége miatt a BALIMED™ C ideális kis kenésű vagy akár szárazon futó alkalmazásokhoz – még alacsony hőmérsékleten is. A BALIMED™ C egy WC/C-alapú bevonat, tehát fém és gyémántszerű szén keveréke alkotja. Az eredmény ideális megoldás a felületi fáradtság és a tribo-oxidáció csökkentésére.

 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  BALIMED C
  Bevonat anyaga a-C:H:W (WC/C)
  Bevonat színe Szürke
  Mikrokeménység HIT (GPa)* 8–12 / 12–15
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
 • Alkalmazás

  Javaslat alkalmazás

  Alkatrész alkalmazások

Kapcsolat