\uf1ad

BALIFOR TTaC bevonatok magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz

×
Járműipar
Dugattyúcsapszegek
Dugattyúcsapszeg

Bizonyos alkalmazásokban a BALINIT® DLC (gyémántszerű szén) bevonatok 350 °C feletti üzemi hőmérsékletnél, időszakonkénti száraz futás esetén, illetve agresszív adalékokkal való inkompatibilitásuk miatt (például magas
MoDTC-koncentráció) elérik teljesítőképességük határát. Ahol már a BALINIT® DLC nem felel meg a követelményeknek, ott az Oerlikon Balzers BALIFOR™ T TaC bevonata jelent megoldást.

 • Előnyök

  Előnyök

  A bevonatolástechnológiában évtizedek óta kiemelt szerepet játszó Oerlikon Balzers, amely több éve kínál nagy energiájú arc-evaporation eljárással gyártott TaC bevonatokat, most ezen bevonatok kombinált elő- és utókezelési kiegészítésével a járműipari piac felé is nyit. Az Oerlikon Balzers által speciáliasan az egyedi igényekre hangolt „csomag” része a Controlled Contact Pressure Post-Treatment Process (szabályozott érintkezési nyomású utókezelési folyamat), amely állandó megbízható eredményt nyújt.

  A BALIFOR™ T kiemelkedő paramétereket biztosít az alábbi esetekben:

  • Magas hőmérsékletű alkalmazások (nyomástól függően)
  • Hosszú időtartamű gyenge kenésű alkalmazások
  • Agresszív adalékoknak kitett alkalmazások
 • Műszaki adatok

  Műszaki adatok

  BALIFOR T
  Bevonat anyaga TaC
  Bevonat szerkezete Arc
  Bevonat színe fekete
  Mikrokeménység HIT (GPa)* >40
  Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
  Max. üzemi hőm. [°C]**** 450
  Tipikus bevonat vastagság [µm] 1–2
  Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
  *Mikrokeménység HIT (GPa) A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő.
  **Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
  ****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.
 • Letöltések

  Letöltések

 • Teljesítmény
Kapcsolat