Choose your country / language

BALORA PVD MCrAlY
BALORA PVD MCrAlY

A gázturbinák hatékonysági szintjének javítás érdekében gyakran 1200°C-ra vagy a fölé emelik azok üzemi hőmérsékletét. A forró oldalon alkalmazott bevonatoknak ellen kell állniuk a szélsőséges körülményeknek, megvédve az alkatrészeket a melegkorróziótól és az oxidációtól. Ellenkező esetben rendszerhiba következhet be – jelentős csereköltségeket eredményezve.

A MCrAlY bevonatokat általában termikus szórással, illetve hasonló technológiákkal állítják elő. Az Oerlikon Balzers a már jól bevált, csúcskategóriás PVD Arc technológiáját alkalmazta, hogy a standard MCrAlY bevonat gyártási folyamatát hatékonyabbá tegye, és jelentősen javítsa a bevonat tulajdonságait.

BALORA™ PVD MCrAlY a hagyományos MCrAlY bevonatokkal összehasonlítva kiváló tulajdonságokkal rendelkezik: kiváló bevonat-tapadása van, és 100 mikron vastagságig felvihető porozitás nélkül. Legfontosabb, hogy a MCrAlY összetétele és a szabályozható magas sűrűsége tökéletes védőréteget képez az oxidációval szemben a turbinalapátokon.

BALORA PVD MCrAlY
Bevonat anyaga NiCrAlY (Ni, Ni/Co, Co)
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe szürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 7 - 11
Max. üzemi hőm. [°C]**** 1200
Eljárás hőmérséklete 400 - 500
Tipikus bevonat vastagság [µm] 0.1 -től > 100
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up