Choose your country / language

Jelentősen hosszabb élettartam a műanyaggyártásban a nagy keménységnek és a különleges simaságnak köszönhetően.

BALIQ TINOS - transparent part of a vacuum cleaner
BALIQ TINOS - top of the charging unit for a mobile phone

Jelentősen hosszabb élettartam a műanyaggyártásban a nagy keménységnek és a különleges simaságnak köszönhetően.

  • Megnövelt kopásállóság
  • Magas folyamatmegbízhatóság
  • Nincs szükség utópolírozásra

Legyen szó akár áramlási sebességről vagy formaleválasztásról – a műanyaggyártásban minden felhasználási követelmény terén jobb eredmények érhetőek el a BALIQ® TINOS-nak köszönhetően. A nagy keménység az acélnál akár 4x jobb karcálóságot eredményez, míg az S3p technológia különlegesen sima, egyenletes felületminőséget biztosít.

Ennek köszönhetően alkatrészek felületi minősége jobb, miközben a karbantartási költségek kisebbek. Ennek megfelelően a BALIQ® TINOS nagy mértékben hozzájárul a műanyaggyártási folyamat fejlesztéséhez.

BALIQ TINOS
Bevonat anyaga TiN S3p
Bevonat színe aranysárga
Bevonat keménység HIT [GPa]* 30 +/- 3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.6
Belső feszültség [GPa]*** 0.6
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Tipikus bevonat vastagság [µm] 2 - 4
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up