Choose your country / language

Védelem az agresszív anyagokkal szemben az extra tömörségnek köszönhetően.

BALIQ CRONOS - lower part of the charging cradle for a mobile phone

A következetesen magas minőség eléréséhez a műanyagfröccsöntésben az alkalmazott technológiák szempontjából sokféle döntési helyzet adódik: a geometria és az anyag megválasztása a legfontosabb. A bevonatok alkalmazásával a karcállóság akár 4-szeres is lehet. Mindemellett a formaleválasztás jelentősen könnyebb lesz és elkerülhető a formára való anyagfeltapadás is.

Ennek eredményeképpen a formák sokkal tovább használthatóak tisztítás és polírozás nélkül. A kevesebb mellékidő ellenére a fröccsöntött termékek minősége jobb lesz a BALIQ®  CRONOS simaságának köszöhetően.

  • Jobb formaleválasztás
  • Akár 4x nagyobb karcállóság
  • Nem szükséges utópolírozás
BALIQ CRONOS
Bevonat anyaga CrN S3p
Bevonat színe ezüstszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 21 +/- 3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0.5
Belső feszültség [GPa]*** 0.5
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Tipikus bevonat vastagság [µm] 2 - 4
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up