Choose your country / language

Különösen tömör és sima króm-nitrid bevonat műanyag-feldolgozáshoz és orvosi alkalmazásokhoz.

BALINIT CROVEGA coated

Nagy kopásvédelme és jó korrózióállósága miatt a BALINIT® CROVEGA igen keresett megoldás sima felületek bevonatolására. A kemény krómozással összehasonlítva a bevonattapadás és keménység nagyobb, míg az oxidációállóság azonos.

Az élelmiszer-semleges CROVEGA különösen tömör és sima, ezért ideális műanyagfröccsöntő szerszámokhoz és egyéb tükörpolírozott formákhoz.

  • Különösen tömör és sima
  • Igen nagy korrózióállóságú
  • Élelmiszer-semleges
BALINIT CROVEGA
Bevonat anyaga CrN
Bevonatolási technológia Sputter
Bevonat színe ezüstszürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 18 ±3
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0,5
Belső feszültség [GPa]*** ~0,5
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Eljárás hőmérséklete < 250
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up