Choose your country / language

Turbine Pro
Industrial Gas Turbine
Steam Turbines
Engine in flight

A BALINIT TURBINE PRO nagy keménysége és szívóssága egyedülálló védelmet biztosít abrazív kopás, szilárd szemcsék és folyadékcseppek okozta erózió ellen, ezért nagy igénybevételű precíziós alkatrészekhez még magas hőmérséklet esetén is ideális megoldás.  A bevonatolt késztermék minden gépi utómegmunkálás nélkül is rendkívül alacsony felületi érdességgel bír (<0,1 Raµm).

A BALINIT TURBINE PRO bevonatcsalád titán-alumínium-nitrid (TiAlN) rétegszerkezetű, amely optimális arányt eredményez a magas keménység és a maradó nyomófeszültség között. Az elérhető kiváló paraméterek miatt különösen alkalmas nagy igénybevételű alkatrészekhez.

A BALINIT TURBINE PRO az anyagkifáradási élettartamra gyakorolt minimális hatás mellett alkalmazható acél, szuperötvözet és titán alkatrészeken.

BALINIT TURBINE PRO
Bevonat anyaga TiAlN
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe ibolyakék szürke
Bevonat keménység HIT [GPa]* 32 ±2
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** ~0.6
Belső feszültség [GPa]*** ~0.6
Max. üzemi hőm. [°C]**** 700
Eljárás hőmérséklete <500
Tipikus bevonat vastagság [µm] 5–25
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up