Choose your country / language

Automotive
BALIFOR T
BALIFOR T

Bizonyos alkalmazásokban a BALINIT® DLC (gyémántszerű szén) bevonatok 350 °C feletti üzemi hőmérsékletnél, időszakonkénti száraz futás esetén, illetve agresszív adalékokkal való inkompatibilitásuk miatt (például magas MoDTC-koncentráció) elérik teljesítőképességük határát. Ahol már a BALINIT® DLC nem felel meg a követelményeknek, ott az Oerlikon Balzers BALIFOR™ T TaC bevonata jelent megoldást.

BALIFOR T
Bevonat anyaga TaC
Bevonatolási technológia Arc
Bevonat színe fekete
Bevonat keménység HIT [GPa]* >40
Súrlódási együttható acéllal (szárazon)** 0,1–0,2
Belső feszültség [GPa]*** 0,1–0,2
Max. üzemi hőm. [°C]**** 450
Tipikus bevonat vastagság [µm] 1–2
Általános megjegyzés A megadott adatokat kérjük iránymutatóként kezelni, azok az adott alkalmazástól és felhasználási körülményektől valamint a vizsgálati feltételektől is függnek.
*Bevonat keménység HIT [GPa] A mérések ISO 14577 szerinti nanobemetszéssel történtek. Multilayer szerkezetű bevonatok esetén az egyes rétegek keménysége eltérő. A keménység az adott alkalmazástól függően módosítható.
**Súrlódási együttható acéllal (szárazon) A keménység megállapítása ball-on-disc (gömbsüveg csiszolattal) vizsgálattal, száraz körülmények között, ASTM G99 szerinti acélgolyóval történt. Felfutás alatt a megadottnál nagyobb értékek fordulhatnak elő.
***Belső feszültség [GPa] A mérések XRD, illetőleg hajlítási eljárással (Stoney-képlet) történtek. A számított hőterhelést kivontuk.
****Max. üzemi hőm. [°C] Ezek nem gyakorlati körülmények között mért, közelítő értékek. A termodinamikai törvényeknek megfelelően az értékek függenek az alkalmazásban tapasztalható nyomástól.

Visszajelzése vagy kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

keyboard_arrow_up