\uf1ad

Press releases (02/20/18) Oerlikon átveszi a finn DIARC Technology Oy felületmegmunkáló vállalatot

Oerlikon átveszi a finn DIARC Technology Oy felületmegmunkáló vállalatot Balzers, Liechtenstein, 20 február, 2018 – Oerlikon átvette a finnországi – felületkezelési technológiákat és szolgáltatásokat kínáló – DIARC Technology Oy vállalatot. Az Oerlikon Balzers ezzel a beszerzéssel kibővíti az autó- és precíziós alkatrészeket gyártó iparágaknak eddig rendelkezésre bocsátott technológiáinak a skáláját és növeli a felületkezelési kínálatát.

Az 1993-ben alapított DIARC Technology Oy finn vállalkozás, olyan vékonyréteg bevonatokat állít elő, amelyekkel hozzájárul a szerszámok és precíziós alkatrészek tartósságának és teljesítményének fokozásához. A vállalkozás jelenleg 16 alkalmazottat foglalkoztat, akik DIARC® FCAPAD (Filtered Cathodic Arc Plasma Accelerator Deposition) bevonattechnológiákat fejlesztenek ki és rendkívül alacsony – 100°C alatti leválasztási hőmérsékletű – ta-C strukturált amorfgyémánt, funkcionális szén és fém nanokompozit vékonyréteg, valamint rendkívül tömör fém-nitrid és fémoxid bevonatolási szolgáltatásokat kínálnak a vevőknek.

Ez az akvizíció az Oerlikon Balzers következő stratégiai lépése, amelynek célja az autógyártás területén a növekedés fokozása és az ügyfeleknek kínált szolgáltatások javítása. Oerlikon Balzers növeli finnországi jelenlétét, a DIARC pedig új funkcionális bevonatokat kínál a felületekhez való igazíthatóság, a haladó alkalmazások és a felületvédelem területén. Az Oerlikon Balzers ezáltal a kutatás és fejlesztés, a bevonatolási szolgáltatások, a folyamatfejlesztés és a feldolgozó berendezések területén további szakértelmet és a felületkezelések bőségesebb kínálatát tudja világszerte az ügyfelei rendelkezésére bocsátani.

Az akvizíciós megállapodás aláírására 2018. január 4-én került sor, az ügylet hivatalos lezárásának dátuma február 19. Az akvizíció azt jelenti, hogy DIARC a felületikezelési megoldások vezető technológiai szereplőjének részévé válik és az Oerlikon Balzers globális kutatási és fejlesztési, valamint a gyártási hálózatának támogatását élvezi. A meglévő telephelyek mindennapi tevékenységei, valamint a DIARC ügyfelekkel és partnerekkel fennálló üzleti tevékenységek és együttműködések most az Oerlikon Balzers részeként a megszokott módon folytatódnak. A felek megegyeztek abban, hogy nem teszik közzé a vételárat.

“DIARC a magas szintű szaktudására és tapasztalataira támaszkodva egyedülálló és innovatív felületkezelési megoldásokat kínál európai székhelyű ügyfeleinek. DIARC a szerszám és precíziós alkatrészek piacán magas szinten szakosodott szolgáltató vállalkozásként tovább bővíti a ta-C megoldásaink kínálatát az autóipar számára és erősíti a skandináviai jelenlétünket. Ezzel az akvizícióval is előmozdítjuk szolgáltatásaink globális kiterjesztését. A DIARC új felületkezelési módszereket bevezető megoldásai a már meglévő technológiánk és bevonat készítési kínálatunk kiváló kiegészítései. Üdvözöljük a fedélzeten a DIARC tehetséges és kiváló képzettségű mérnökcsapatát" mondta Jochen Weyandt, az Oerlikon Automotive Solutions vezetője.

A DIARC üzeme a finnországi Espooban

A szerződés aláírása után (balról jobbra):

Markus Grammes - Az Oerlikon Balzers Innovation ThinFilm Automotive projektmenedzsere
Jonas Lundberg - Az Oerlikon Balzers, Svédország vezérigazgatója
Jukka Kolehmainen - A DIARC-Technology Oy elnöke
Klaus Schwebel - Az Oerlikon Automotive Solutions üzleti egység, globális HR üzleti partner
Paula Kokare - Az Oerlikon M&A projektmenedzsere
Avrath Chadha - Az Oerlikon Balzers ThinFilm Automotive üzletág vezetője
Jochen Weyandt - Az Oerlikon Automotive Solutions üzleti egység vezetője
Jürgen Becker - Az Oerlikon Balzers PVD ThinFilm Automotive műszaki vezetője
Tapani Haikola - A DIARC-Technology Oy alelnöke

További tájékoztatásért kérjük forduljon:

Alessandra Doëll
Head of Communications, Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
F +423 388 5419
alessandra.doell@oerlikon.com

www.oerlikon.com/balzers

 

Vissza az összefoglalóhoz

Kapcsolat