\uf1ad

Press releases (02/20/18) Oerlikon ostaa suomalaisen pinnoitetekniikkayhtiön, DIARC Technology Oy:n

Oerlikon ostaa suomalaisen pinnoitetekniikkayhtiön, DIARC Technology Oy:n Balzers, Liechtenstein, 20. helmikuuta 2018 – Oerlikon on ostanut DIARC Technology Oy:n, joka on pinnoitetekniikan ja alan palveluiden toimittaja Suomessa. Yrityskauppa parantaa Oerlikon Balzersin tarjoamaa pinnoitevalikoimaa autoteollisuuden ja tarkkuuskomponenttien aloilla ja laajentaa sen tuotevalikoimaa pintakäsittelyratkaisujen osalta.

Vuonna 1993 perustettu suomalainen DIARC Technology Oy valmistaa ohutkalvopinnoitteita, jotka parantavat työkalujen ja tarkkuuskomponenttien suorituskykyä ja kestävyyttä. Yrityksessä on tällä hetkellä 16 työntekijää, jotka valmistavat ja kehittävät DIARC® FCAPAD (Filtered Cathodic Arc Plasma Accelerator Deposition) -pinnoitusmenetelmiä ja pinnoitteita. DIARC Technology Oy palvelee asiakkaita ta-C-rakenteisilla amorfisilla timantti-, funktionaalisilla hiili- ja metallinanokomposiittipinnoitteilla sekä ultratiheillä metallinitridi- ja metallioksidipinnoitteilla, joita kaikkia valmistetaan matalassa, alle 100ºC lämpötilassa.

Tämä yrityskauppa edustaa seuraavaa askelta Oerlikon Balzersin strategiassa kasvaa autoteollisuuden alalla ja parantaa asiakkailleen tarjoamaansa palvelua. DIARC tulee vahvistamaan Oerlikon Balzersin jalansijaa Suomessa, sekä tuomaan uusia funktionaalisia pinnoitteita kehittyneisiin sovelluksiin ja pintojen suojaukseen. Tämän jälkeen Oerlikon Balzers pystyy tarjoamaan lisää asiantuntemusta ja laajemman valikoiman pintakäsittelyratkaisuja asiakkailleen kaikkialla maailmassa tutkimuksen ja kehityksen, pinnoituspalvelujen, prosessin kehityksen ja laitteistojen osalta.

Ostosopimus allekirjoitettiin 4. tammikuuta 2018 ja solmittiin virallisesti 19. helmikuuta. Yrityskauppa tarkoittaa, että DIARCista tulee osa pinnoiteratkaisujen teknologiajohtajaa, ja sen tukena on Oerlikon Balzersin maailmanlaajuinen tutkimus- ja kehitys- ja tuotantoverkosto. Kaikki päivittäistoiminnot olemassa olevassa toimipisteessä sekä liiketoiminta ja yhteistyö DIARCin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat kuten ennenkin, nyt osana Oerlikon Balzersia. Molemmat osapuolet ovat päättäneet olla julkaisematta kauppahintaa.

"DIARC tarjoaa Euroopassa oleville asiakkailleen ainutlaatuisia ja innovatiivisia pintaratkaisuja, jotka perustuvat sen vankkaan asiantuntemukseen ja kokemukseen. Erittäin erikoistuneena palveluyrityksenä työkalu- ja tarkkuuskomponenttimarkkinoilla DIARC parantaa edelleen ta-C-ratkaisujemme valikoimaa autoteollisuuden markkinoille ja vahvistaa jalansijaamme Skandinavian alueella. Tämä yrityskauppa auttaa meitä nopeuttamaan edelleen palvelujemme laajentamista kansainvälisesti. DIARC-ratkaisut täydentävät täydellisesti olemassa olevaa teknologiaamme ja pinnoitevalikoimaamme ja tuovat uuden pinnoitustekniikan tämänhetkisen tarjontamme lisäksi. Toivotamme tervetulleeksi joukkoomme DIARCin lahjakkaiden ja erittäin ammattitaitoisten tekniikan ammattilaisten tiimin", sanoi Jochen Weyandt, Oerlikon Automotive Solutions -yksikön johtaja.

DIARCin toimitilat Espoossa

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen (vasemmalta oikealle):

Markus Grammes - Project Manager Innovation ThinFilm Automotive, Oerlikon Balzers
Jonas Lundberg - Toimitusjohtaja, Oerlikon Balzers Ruotsi
Jukka Kolehmainen - Toimitusjohtaja, DIARC-Technology Oy
Klaus Schwebel - Global HR Business Partner BU Automotive Solutions, Oerlikon
Paula Kokare - Project Manager M&A, Oerlikon
Avrath Chadha - Head of Business Line ThinFilm Automotive, Oerlikon Balzers
Jochen Weyandt - Head of Business Unit Automotive Solutions, Oerlikon
Jürgen Becker - Head of Engineering PVD ThinFilm Automotive, Oerlikon Balzers
Tapani Haikola - Varatoimitusjohtaja, DIARC-Technology Oy

Lisätietoja antaa:

Alessandra Doëll
Head of Communications, Oerlikon Balzers
T +423 388 7500
F +423 388 5419
alessandra.doell@oerlikon.com

www.oerlikon.com/balzers

Takaisin yleiskatsaukseen

Yhteystie­dot